Kuinka elää hitaammin – VIDEO

Hei, rakas lukija.

Tämä aika vuodesta tuntuu olevan kaikista väsyttävin. Lokakuu tuntuu monella tavalta raskaalta, se tipahtaa olkapäille kuin painava, musta hiekkasäkki, jota on vain pakko kantaa, vaikkei oikeastaan jaksaisikaan. Elo etenee ja illat pimenee, vaikka tekisi vain mieli kääriytyä takkatulen ääreen neulomaan viikoksi ja varata ämpärillinen inkivääriteetä viereen. Nukahdella silloin, kun nukuttaa – eli useasti päivässä – ja taas vain tuijotella tulen humuun.

Joka vuosi tähän aikaan minuun iskee väsymys. Sellainen moukarinomainen isku, joka ei lähde vitamiinipurkkien pohjaa tuijottaessa eikä kahvilotrauksella. Elo hidastuu, vaikka koitan kovasti pitää kiinni rutiineista, askareista ja työasioista, jotka mitkään eivät ymmärrä odottaa sitä, että sopeudun hitaasti pimeyteen ja kylmyyteen. Kaipaan kovasti aikaan, jolloin me ymmärsimme työntäyteisen kesän jälkeen syksyllä kääriytyä kodin nurkkiin himmeään valoon puuhailemaan ja kuuntelemaan tarinoita. Mutta meillä on nykyään sähkövalot. Ja kellot. Äh, ärsyttävän määrätietoisesti etenevät kellot, joille on turha kertoa, että nyt ei oikein jaksaisi. Olen kyllä yrittänyt.

Tänä vuonna päätin olla tuomitsematta itseäni ja tunnetta siitä, etten saa yhtään mitään aikaiseksi. Annan ajan kulua ja töiden odottaa. Eivät ne mihinkään karkaa. Hidastan ja lepään. Sammutan sähkövalot ja annan silmien tottua kynttilähämärään. Teen juuri sen verran kuin jaksan.

Pelkästään tämä ajatus on auttanut suunnattomasti jaksamaan lokakuun mustissa illoissa ja hämärissä aamuissa. Ah, miten sielu, mieli ja ruumis lepää, kun ei tarvitsekaan tehdä ja ajatella tuhatta asiaa yhtä aikaa. Ja silti mikään ei varsinaisesti pysähdy. Elo etenee, hommatkin etenee, mutta omalla painollaan. Kun touhotan ja vouhotan, en vain ehdi huomata sitä, mitä olen jo saanut aikaiseksi.

Tässä video hitaasta elostani lokakuisessa Pohjolassa. Ota iso kupillinen höyryävää, hunajaista teetä, kääriydy vilttiin ja nauti videosta. Toivottavasti löydät tästä inspiraatiota hitaampaan eloon. Olemme ansainneet sen tässä lokakuun vihmassa ja loassa.

Toivotan sinulle hidasta ja rauhallista lokakuuta. Kiitos, kun olet täällä ❤️

♥ Sanna


2 vastausta artikkeliin “Kuinka elää hitaammin – VIDEO”

Jätä kommentti

Create a website or blog at WordPress.com