Pakkasennätyksiä pohjoisessa – VIDEO

Nyt on päästy niihin pakkasennätyksiin. Muistaakseni jossain vaiheessa kaipasin kylmää ilmaa ja niin sanottuja ’kunnon’ pakkasia. Voisin ottaa hieman sanojani takaisin, jos sallinette.

Meillä on sinänsä hyvä tilanne, että vaikka tuossa sadan metrin päässä naapurin mittari näyttää -32C, meillä näyttää lähes kymmenen astetta vähemmän, koska asumme vaaran laella. Inversioksi sitä kuulemma kutsutaan. Lämmin ilma nousee ylös, joten tässä tapauksessa on onni asua vaaran laella. Mutta, jos on pienikään tuulen vire, me olemme häviäjät, kun pakkasen ja tuulen yhdistelmä viiltää poskipäät punaisiksi sekunneissa.

No, mutta. Kaikesta on kuitenkin selvitty suhteellisen hyvin. Taisinpa sanoa yksi päivä, että luulin jo, että meillä olisi ollut kylmempääkin ja ihmettelin, miten hyvin olemmekin pärjänneet. Tosin ilmeisesti pitänee jatkossa olla tarkempi näiden sanojeni kanssa, ettei tarvitse sitten ottaa takaisin.

Tarkoitan vain, että vaikka pirtti olikin kylmä ja makuukamari sitäkin kylmempi, pärjäsimme silti varsin hyvin. Viisitoista astetta oli parhaimmillaankin sisällä, vaikka kaikkia kolmea tulipesää lämmitettiin ja puita kannettiin sisälle, niin että olkapäitä koski.

Kylmyyden lisäksi autojen kanssa on aina ongelmia. Tai no, minun auton. Se tyhjentää akkunsa alta aikayksikön (kyllä on vaihdettu puolen tonnin edestä akkuja ja tarkistettu sitä ja tätä), heti kun tulee kylmä. Onneksi ei ole homma eikä mikään soittaa hinausauto kotipihaan antamaan hieman lisävirtaa ja taas mennään. Tämä kaikki pitää vain muistaa tehdä hyvissä ajoin eikä vasta sitten, kun pitäisi olla jo lähdössä kylille. Näistä opitaan.

Kaikesta huolimatta kylmyys luo uskomattoman kauniita maisemia. Tästä vaaran päältä niitä saa ihailla aitiopaikalta, jopa sisältä pirtistä, jos ei nokkaansa ulos uskalla työntää. Taivas peilailee kaamoksen värejä, sinistä ja vaaleanpunaista lähes joka aamu ja heti iltapäivästä uudelleen.

Aurinko käy hieman tuossa puiden yläpuolella ja senkin näkee vain, jos seisoo jonkun vaaran korkeimmalla kohdalla. Mutta nuo taivaan värit ovat jotakin uskomattoman upeaa. Tuskin kyllästyn niihin ikinä.

Tein videon meidän elosta kylmyyden keskellä. Siinä samassa kävin pienellä seikkailullakin lempipaikassani. Tehän jo tiedättekin, mikä se on. Jos ei muistu mieleen, kerron ja näytän videolla.

Lämmintä vilttiä päälle ja katsomaan kylmää kyytiä videolta. Ihanaa, kun olet täällä ❤

♥ Sanna


3 vastausta artikkeliin “Pakkasennätyksiä pohjoisessa – VIDEO”

  1. Hi Sanna My apologises for disturbing you, I recently got a request supposedly from yourself to add you on telegram from a reply on your fantastic you tube video. But suspected that the person who is talking to me maybe a scammer using your profile on telegram and would like to make you aware of it. So you can warn others on your next vlog. If it is you genuinely send a message saying only snowflake . I will attach a picture of said conversation on Telegram .Healthy regards,

    Tykkää

Jätä kommentti

Create a website or blog at WordPress.com