Pakun remontointia kevään kummallisuudessa – VIDEO

Kesäreissu pakun kanssa lähenee. Lähdemme muutaman viikon päästä E:n kanssa ensin kohti pohjoista, sitten luultavasti Norjaa pitkin alaspäin ja ehkä meren yli takaisin Suomeen. Tarkoitus on matkata, kokkailla, nukkua ja työskennellä pakussa. Kuten viime vuonnakin.

Matkasuunnitelma on – no, kuten tiedätte – hyvin löysä ja vapaa, mutta intoa ja odotusta on sitäkin enemmän.

Pakua pitää hieman suunnitella ja muuttaa. Viime vuonna sen sisus ja fasiliteetit oli täydelliset yhdelle hengelle ja koiralle, mutta ei millään mahduta kahta henkeä saati kahta koiraa.

Viime vuonna asuin ja matkasin koko kesän pakussa. Jos ne tarinat on jääneet välistä, ne alkaa täältä, pakun rakennusvaiheesta koko kesän kestävään reissuun.

Ihan samanlaista ja laajuista reissua ei tällä kertaa ole tulossa. On ihana pysyä kesällä myös paikoillaan, kotona. Tutkailla muuttuvaa luontoa ja kesäyön ihmeitä yhdestä paikasta käsin. Muutaman viikon kuitenkin viihdymme tien päällä, jos innostumme, ehkä kauemminkin. Vaikka Lapin kesä ei olekaan pituudestaan kuuluisa, siitä riitää onneksi reissaamisen lisäksi paikoillaan pysymiseenkin.


On hassua rakennella pakua ja suunnitella kesäreissua, kun yhdessä hetkessä lämmin, mieltä hellivä auringonpaiste vaihtuu lumimyrkyksi ja kinokset kasautuvat takaisin talviasentoonsa. Lunta tupruttaa sisään pakun aukinaisista ovista ja ikkunoista ja hankeen hautautuu työkalut, remontoijat ja koiratkin.

Kun lumimyrsky vetää hieman henkeä, homma jatkuu. Takakontista harjataan sinne kasaantuneet kinokset pois, työkalut levitetään maahan ja rakentaminen alkaa.

Ajattelin, että mennään mahdollisimman pienin muutoksin viime vuoteen verrattuna, mutta lopulta oli helpompaa purkaa koko rakennelmani ja aloittaa alusta. Sama ideoinnin ja ongelmanratkaisun into heräsi heti, kun auto oli taas tyhjä ja suunnittelu sai alkaa.

Suurin ongelma oli sänkyni, joka kelpasi erinomaisesti yhdelle hengelle, mutta kahdelle on auttamattomasti liian kapea. Sen myötä koko pohjaratkaisu oli pyöräytettävä uusiksi. Sänky purettiin ja sen palasista rakennettiin taakse hieman oudon mittainen, mutta ihan kelpo peti poikittain. Samalla keittiö kääntyi myös poikittain etupenkkien taakse ja koko autoon tuli hämmentävästi lisää tilaa.

Remontti on edelleen kesken ja kuvia siitä näytän myöhemmin lisää, kun työkalut ja laudanpätkät on saatu oikeille paikoilleen. Videolla pääset kuitenkin näkemään, miltä lähes lopullinen ratkaisu näyttää ja minkälaista on rakennella kesäpakua Lapin kummallisessa kevätsäässä.

Ihanaa kummaa kevättä, paljon lämpöä ja valoa ☀️

❤ Sanna


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggaajaa tykkää tästä: