revontulten alla

Harmittelin tovi sitten, että lähes koko syksy meni näkemättä revontulia. Maagisia, edelleen niin ihania ja vastustamattomia taivaanvaloja. Aivan kuin universumi – kuka lie – olis harmitteluni kuullut. Viime aikoina illat on olleet revontulten loistoa täynnä. Joskus ne ovat vain himmeä valojuova taivaanrannassa, toisinaan, kuten kuvienottoiltana ne loistavat koko taivaan täydeltä ja valaisevat vihreydellään lähitienoon maagiseen valoonsa.

revontulet lapissa

Olen päässyt luonto-oppaana ohjaamaan ihmisiä revontuliretkellä. Metsästämään koko maailmalla maagisina pidettyjä reposia, jotka eivät käskystä loista. Harmittaahan se katsoa melkein kymmenen tuhannen kilometrin takaa tulleita matkalaisia, jotka saapuvat pilviseen iltaan eivätkä näe revontulia. Toisaalta – ja asian heillekin ääneen kerron – mielestäni on erittäin tärkeää ja kaunista, että maailmassa, luonnossa on vielä olemassa asioita, joita ei voi rahalla saada. Ei vaikka mitä tekisi ja Lapin ympäri kääntäisi, jos revontulet eivät sinä iltana loista, ei auta kuin tyytyä kohtaloonsa.

Me emme kuitenkaan vieläkään, luultavasti ja ehdottoman toivottavasti koskaan, ole tämän pallon herroja tai luonnonvoimien käskyttäjiä.

revontulet lapissa

Samalla muistan, kuinka ainutlaatuista ja upeaa on se, että näen näitä metsästettyjä taivaantulia omalta kotipihaltani. Kun näen, miten paljon jotkut ovat valmiita näkemään vaivaa ja rahaa sen eteen, että näkisivät revontulia, koen itseni suunnattoman onnekkaaksi ja kiitolliseksi.

Taas kerran.

revontulet lapissa

Uuden vuoden vietän ystäväporukassa – jota Lapin perheeksenikin kutsun – kanssa meille jo tutuksi käyneellä kaavalla, saunoen, hyvän ruoan ja rakkaan seuran parissa. Toisinaan hämmästelen edelleen, miten onnekas olen, kun olen löytänyt täältä pohjoisen avaran taivaan alta ihania ihmisiä ja paikan, jota voin kutsua kodikseni. Muutin tänne yksin, mutta olen ollut kaikkea muuta kuin yksin.

revontulet lapissa

Näiden maagisten taivaan tulien myötä toivon kaikille upeaa, taianomaista uutta vuotta. Olkoon vuosi 2022 paras tähän mennessä, tuokoon se tullessaan paljon asioita, joista olla kiitollinen, uusia seikkailuita, rakkaita ihmisiä ja ripaus taikaa ✨

♥ Halauksin, Sanna


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggaajaa tykkää tästä: